Workflowautomatisering

Klaar met dezelfde handeling over en over opnieuw uit te voeren?
Met de workflow automatisering van Pixel One bespaar je zoveel tijd dat deze dienst praktisch gratis is!

Moeten je medewerkers vaak dezelfde
handeling uitvoeren?

Dat is vervelend, wanneer een medewerker 10 keer per dag dezelfde handeling moet uitvoeren die eigenlijk altijd hetzelfde is kost dat veel geld. Met workflow automatisering zorg je ervoor dat je medewerkers niet langer meer zinloos werk hoeven uit te voeren maar zich kunnen focussen op belangrijke zaken.

Stel je voor:
Een medewerker moet elke dag 5 keer een invoer in een systeem doen waarbij altijd dezelfde vinkjes en checks moeten worden aangeklikt. Deze handeling duurt 8 minuten. Wanneer je dit automatiseert kun je de volgende besparing verwachten voor één fulltime medewerker per jaar:
40 minuten per dag
3,35 uren per week
160 uur per jaar

Vermenigvuldig bovenstaand rekenvoorbeeld met je eigen medewerkers en hun uurloon en de kostenbesparing valt zo uit de rekenmachine.

Welke soorten workflow automatiseringen zijn er?

Je kunt een workflow op een aantal verschillende manieren automatiseren. Je kunt bijvoorbeeld een eigen formulier maken waarin enkel de benodigde vragen staan voor een programma invoer te registreren, deze kan dan achter de schermen een invoer maken.

Bovenstaande mogelijkheid is afhankelijk van het systeem, mocht dit mogelijk zijn  is dit de handigste oplossing en kun je dus een koppeling laten maken met een formuliertje erbij.

Mocht je programma minder toegankelijk zijn is dat geen probleem, dan zou je bijvoorbeeld als oplossing een Chrome of Firefox extensie kunnen laten maken.
Met deze extensie kun je dan een handeling automatisch laten uitvoeren, je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een handeling met een klik op de knop uit te laten voeren maar nog makkelijker is om de automatisering vanzelf te laten starten.

Er zijn nog een hoop andere mogelijkheden, deze kunnen we onder het genot van een kopje koffie gerust een keertje bespreken.

Benieuwd? Neem contact op

Foutreductie en standaardisering

Workflowautomatisering vereenvoudigt het handhaven van standaarden en het toepassen van uniforme werkwijzen. Werkzaamheden worden duidelijk uitgevoerd en kunnen gemakkelijk worden overgedragen tijdens vakantie of ziekte. Het resultaat is meer flexibiliteit en continuïteit voor uw organisatie.

Het helpt ook om een ​​stabiele kwaliteit van het werk te bieden. Workflowautomatisering elimineert de noodzaak om handmatig gegevens in te voeren of opnieuw te typen. Ook kunt u workflows koppelen aan specifieke applicaties binnen uw organisatie, zoals ERP- of HRM-software. Het verkleint de kans op fouten aanzienlijk. Het verbetert ook de kwaliteit van het uit te voeren werk.